Allmänt

På denna sida riktar vi oss till dig som ännu inte bor här men känner ett intresse och vill veta mer.

Utemiljö

Bostadsområdet ligger inne i ett villaområde. Strax väster om kvarteret, på stenkasts avstånd, finns en mindre bollplan och ett stort grönområde. Norrut gränsar området mot en naturpark med ung blandskog. Sävarborna har nära till fina bär och svampmarker. I omgivningen finns många natursköna platser, bl a vid den slingrande Sävarån. Till havet, med goda möjligheter till fiske och bad, är det drygt en mil. För den som ägnar sig år sport och motion finns Sävar idrottsplats, hockeyrink, idrottshallar, simhall och motionsspår.

Förskolor, skolor mm

I Sävar finns flera förskolor. Till Sävar skola med låg-, mellan- och högstadium är det ca 500 meter. Vid skolan finns även bibliotek, idrottshall och simhall för allmänheten.

Kommunikationer

Man behöver inte ha en bil för att bo i Sävar. Till Umeå centrum går det bussar minst en gång i timmen, tätare vid arbetsdagens början och slut. Till närmaste busshållplats är det ca 300 m.

Närservice

Sävar centrum ligger på gångavstånd från kv Tavlan. Inom 300-600 m finns livsmedelshall (ICA), med postkontor, blomsteraffär, frisörer och 2 restauranger. I centrum finns också tandvårdscentral och hälsocentral.

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)